маска кал шампоан

ПОЧИСТВАЩА МАСКА КАЛ-ШАМПОАН – туба 250 мл.

65.00лв.

Специфичен кал-шампоан за дълбоко почистване на скалпа с висока детоксикираща, пречистваща и успокояваща сила на базата на глини.Идеален за отстраняване на нечистотии и отлагания като себум, токсини, лющещи се и замърсяващи агенти от кожата. Масажиран върху скалпа, той се трансформира в истински шампоан с хидратиращи и възстановяващи свойства.

Съдържа сиви глини, жълт бентонит, алое барбаденсис, мултиактивен комплекс от екстракти от гуарана, саопалмето, аминокиселини, витамини, микроелементи, масло от сладък бадем, екстракт от съчуански пипер, термална вода и цинк.

<--
Съобщение за грешка
Цена на доставка:
-->

Код МАСКА КАЛ-ШАМПОАН Категория Етикети , За марката ПОЧИСТВАЩА МАСКА КАЛ-ШАМПОАН – туба 250 мл.


Сподели

Съдържа сиви глини, жълт бентонит, алое барбаденсис, мултиактивен комплекс от екстракти от гуарана, саопалмето, аминокиселини, витамини, микроелементи, масло от сладък бадем, екстракт от съчуански пипер, термална вода и цинк.

Гуарана има възбуждащи и стимулиращи централната нервна система свойства, дължащи се на вещество, подобно на кофеина.

Сереноа е растение, от чиито плодове се извлича масло, богато на свободни мастни киселини (линолова, линоленова, палмитинова киселина), стероли, каротеноиди, етерични масла и полизахариди. Този фитокомплекс намалява активността на 5-алфа редуктаза, ензим, отговорен за превръщането на тестостерона в дихидротестостерон (и следователно модулира активността на мастната жлеза и производството на себум). Доказано предотвратява косопада и подобрява еластичността на скалпа.

Азелаиновата киселина е естествено вещество, произведено от Malassezia furfur (известен още като Pityrosporum ovale), дрожди, открити върху нормалната кожа.

Свойства:

Антибактериални –  намалява растежа на бактериите във фоликула;

Кератолитични и комедолитични – нормализира растежа на клетките на епидермиса, които покриват фоликула;

Противодейства на свободните радикали и помага за намаляване на възпалението.

Съчуански пипер

В традиционната китайска медицина маслото, извлечено от растението, се използва при лечение на зъбобол. Екстрактът се използва в козметичните продукти, тъй има успокояващо действие; в случая помага за намаляване на сърбежа и дискомфорта на кожата.

Цинк рицинолеат е активно вещество с дезодориращ ефект. Не пречи на естественото дишане на кожата, няма бактерицидно или противогъбично действие и не нарушава естественото равновесие на микробиологичната флора на кожата. Абсорбира неприятните миризми, отделяни при изпотяването.

Начин на употреба

Нанесете директно върху кожата. Оставете за поне 10 минути, намокрете с  вода за постигане на емулсия, изплакнете обилно. Разклатете преди употреба.

Съвет

Идеален за скалп, който трябва да бъдат почистен в дълбочина. Препоръчва се при зачервяване и сърбеж на кожата. Особено подходящ в случай на обилно изпотяване.

Privacy Preference Center