shutterstock 567915550

Някои теми около женското здраве си остават табу дори и в XXI век. Те се обсъждат за кратко и почти през шепот между приятелките, но повечето приемат, че възпитаните дами не коментират подобни проблеми.

Сред тези деликатни здравословни въпроси е и стрес уринарната инконтиненция или по-просто казано – неволното изпускане на урина. За съжаление за много жени това е  познато явление, което се проявява най-често по време на спорт,  физическа активност или усилие, както и при банална рязка кихавица и покашляне.

Д-р Цветомир Димитров от Aesthe Clinic, отбелязва, че състоянието засяга предимно жените и ако се случва твърде често значи говорим за здравословен проблем.

Д-р Димитров посочва, че сред най-често срещаните причини, които водят до неволното изпускане на урина, са слабата мускулатура на тазовото дъно, инфекции на пикочните пътища, хормонална недостатъчност. Сред  “виновниците“ се нареждат и наднорменото тегло, бременността, раждането и менопаузата.

Страхотната новина, която специалистът споделя с нас, е, че  има нов  високотехнологичен стандарт при лечението на стрес уринарната инконтиненция, който вече се прилага и в Aesthe Clinic. Това е въгледвуокисният лазер  CO2RE Intima на световния лидер в производството на лазерни технологии – Syneron Candela USA.

CO2RE Intima е професионална нехирургична технология, която използва силата на лазерната енергия, като благодарение на нея се бори успешно с дискомфорта в интимната област и се справя с различните вагинални промени при жените.

По думите на д-р Димитров лазерът CO2RE Intima намира  приложение  при най-различни проблеми свързани с женското здраве като вагинална атрофия и  релаксация и е незаменим при лечението на уринарната инконтиненция.

Лазерната енергия има свойството да предизвика  мощтна регенерация на тъканите в интимната област, като в същото време стабилизира колагеновите и еластиновите влакна. Оттам се подсилва и съединителната тъкан на влагалището и около уретрата, което е ключово за справянето с неволното изпускане на урина. Контролираните количества въглероден диоксид, които лазерът доставя до вагиналната тъкан, кара клетките да произвеждат повече колаген, откъдето се подобрява и текстурата на лигавицата.

При синдрома на вагинална релаксация CO2 RE Intima имитира ефекта на стимулиране с естроген върху влагалищната лигавица. Поради тази причина процедурата е изключително подходяща и за жени с отстранени матка и яйчници, след операция на тумор или при невъзможност за използване на хормоно-заместителна терапия. Както и 6 месеца след нормално раждане с цел възстановяване тонуса на вагината.

Дотук думите “лазер“ и “нехирургична технология“ може би са уплашили немалко дами, за които и без това темата е крайно неудобна за коментиране, но д-р Димитров уверява, че процедурата се извършва при осигуряване на  максимален комфорт за пациентките. Третирането с CO2RE Intima се прави едва след нанасянето на анестезиращ крем, който елиминира неприятните усещания.

Освен че подобрява чувствително женското здраве, CO2RE Intima оказва и благотворно влияние върху нещо не помалко значимо самочувствието и либидото.

Д-р Димитров припомня една неоспорима истина – половият живот и самоувереността са невероятно важни за пълноценния живот и правилното функционирането на

женското тяло. Ако не отделяме нужното внимание, това води не само до здравословни проблеми, но и до съпътстваща несигурност, стрес и депресия.

Интимната медицина и естетика, казва в заключение специалистът, са просто поредната стъпка в цялостната грижа за  здравето .

Визитка: Д-р Цветомир Димитров е тясно профилиран в интимната пластика. Сред квалификациите му са индивидуални мастер клас обучения при естетичния гинеколог д-р Бадер в Bader Medical Institute, Лондон, в Kalliste Medical Center, Любляна и Geneva Mederi Clinic, Швейцария. Лекарят е единственият сертифициран у нас за процедурата Orgasm Shot. Член е на асоциацията CMA на д-р Чарлз Рънелс (създателя на O-Shot®).