Методите за уголемяване на устните и промяна на формата им могат да се разделят на две големи групи – оперативни и неоперативни. До неотдавна използваните за уголемяване на устните колаген или синтетични материали под формата на силиконов гел или силиконово олио вече са изоставени. В повечето страни в Европа са забранени за употреба, защото алергизират организма или прорастват в тъканите, като образуват неравности и хронични възпаления, а не могат да бъдат извадени от мястото, където са инжектирани, ако се появи проблем в тази област.

В Aesthe Clinic категорично отказваме да работим със силиконово олио или с каквито и да е нерезорбируеми продукти в свободна, некапсулирана форма. Ако искате устни с неравности и втвърдявания, да се събуждате сутрин с болка, можете да отидете на много други места в страната и чужбина, но не и при нас!

Ако устните са тънки и дълги, кой е методът за корекцията им?

  • Оперативната W-Y пластика, при която се прави транспозиция на лигавицата на устната.
  • Разрезите са много малки, разположени от вътрешната страна, почти до венците, и по форма наподобяват W.
  • Използваме микрохирургичен инструментариум и специални очила-лупи с многократно увеличение за максимална прецизност на операцията.
  • Тя се извършва чрез прекрояване на лигавицата и нейното отпускане, в резултат на което тя придобива по-пухкав вид.
  • Увеличаването на обема не е драстично, но е достатъчно, за да придаде по-секси вид на устните.

Остават ли белези и колко трае възстановяването?

Белег след операцията няма. Рисковете за пациента са минимални. Отокът също е минимален и отзвучава за около 5-7 дни. Анестезията е обща, венозна и не се налага престой в клиниката, освен няколко часа след операцията. На втори етап ефектът може да бъде допълнен и с инжектиране на собствен мекотъканен коктейл по Колман (виж липофилинг на устни).

Как се постига повдигане на горната устна за по-секси вид на лицето?

Под обща анестезия се прави малък разрез в основата на носа, копиращ естествената извивка в тази област. През него се променя позицията на горната устна в централната й част, така че да се открият леко резците. Повдигането е не повече от 1-2 мм, но резултатът е изключителен. Конците се свалят на 7-8 ден.

Как се уголемяват устни чрез инжектирането на собствен мекотъканен коктейл (липофилинг на Колман)?

Това е начин за уголемяване на устните с инжектиране на собствена мастна тъкан в тях. Най-сложната част от процедурата е събирането, обработката и подготовката на мастната тъкан за инжектиране. Прави се под обща, венозна анестезия по оперативен път – изисква изключителна прецизност от страна на хирурга, за да бъдат взетите мастни клетки с ненарушена цялост и годни за инжектиране в устните.

Как се уголемяват устни с импланти Permalip?

Използват се меки, силиконови импланти Permalip, с подходящ размер, собствена обвивка и вретеновидна форма. Permalip се поставят оперативно. Упойката е обща, венозна. С тях устните се уголемяват изключително елегантно, без ефекта „патешка човка“. Когато размерът на импланта е правилно подбран от хирурга и е добре позициониран, няма опасност от разместването му, а резултатът е много добър от естетическа гледна точка.