С течение на времето лицето на всеки човек придобива изморен вид, който се дължи най-вече на загубата на еластичност на кожата и подкожните структури. Работата на мимическите мускули води до образуването на бръчки в областта на челото, между веждите и около очите – така наречения “пачи крак”. Влияние оказват и честото излагане на слънце, сух въздух и вятър, както и прекомерното използване на солариум и тютюнопушенето. Като краен резултат имаме падане на веждите надолу, което води до появата на гънка от излишна кожа в областта на горния клепач, задълбочаване на назолабиалните гънки, изпразване в областта на скулите и тази на ръба на очницата. Образуват се по-фини или по-дълбоки хоризонтални бръчки на челото и вертикални между веждите.

Какво представлява ендоскопският браулифт?

Това е ендоскопски асистирана, подмладяваща операция, чиято цел е повдигането на веждите, изглаждането на бръчките между тях, на челото и  външния ъгъл на окото, както и  промяна на формата му.

Ендоскопската техника в областта на окото е безшевна и дава възможност да променим лицето според желанието на пациента, без да създаваме ефект на маска. Това е най-надеждният и модерен метод за лифтинг в горната  1/3 на лицето.

Коя е подходящата възраст за ендоскопски браулифт?

Обикновено около 40 – годишна възраст при жените и около 46 при мъжете, като всяко правило има и изключения. Биологичната възраст не е най-важният фактор.

Как се извършва операцията?

  • Хирургът прави 5 или 6 отвора с дължина около 7 мм, скрити в окосмената част на главата.
  • С помощта на микрокамера се контролира достъпът до мускулите, които причиняват бръчките на челото и около очите.
  • Те се обработват с лазер, радионож или с изключително фини ендоскопски инструменти, така че да се отпуснат, вследствие на което се изглаждат бръчките, причинени от тяхната контракция.
  • Самите вежди се фиксират на новото си място с помощта на титаниеви микровинтове.
  • Обикновено с браулифтинга се решава и проблемът с гънката от излишна кожа на горните клепачи. Поради това през последните години при пациенти, подходящи за браулифтинг, операция на горните клепачи с външен разрез все по-рядко се практикува.

Подобна е техниката на обработка на външния очен ъгъл за изглаждане на бръчките, като заедно с това може да се постигне промяна на формата на окото към бадемовидна и леко издължена, екзотична.

Aesthe clear 1 uai

Пълната промяна на Славка

Операцията се извършва под обща анестезия, с интубация.

Резултатът е дълготраен – промяната в позицията на веждите се задържа 8-10 години.

Операцията продължава около 60 мин., като пациентът остава под наблюдение в клиниката за 24 часа.

Миниинвазивността на процедурата гарантира минимален оток и бързо възстановяване. Отокът на меките тъкани преминава за 2-3 дни. Пълното възстановяване е след 7-10 дни.