Липосукцията, независимо от вида й, не е метод за отслабване, а за скулптиране на тялото. С нейна помощ се премахват натрупванията от мастна тъкан или т.нар. възглавнички, оформени в различни части на тялото – бедра, корем, ханш, колене. В повечето случаи те са хормонално или генетечно обусловени. Хора с наднормено тегло не са показани за липосукция.

В Aesthe Clinic практикуваме метода на повърхностна или субкутанна липосукция. Това позволява да моделираме прецизно тялото без каквито и да е усложнения.

Как се извършва аспирационната липосукция?

  • Аспирационната липосукция се извършва с помощта на различни по дължина канюли с дебелина от 3 до 6 мм.
  • В обработвания район предварително се инжектира специален разтвор (разтвор на Клайн), който има за цел да отдели мастните клетки една от друга и да улесни тяхното отстраняване.
  • През миниатюрни отвори на кожата се вкарват канюлите и по този начин се достига до обработвания район.
  • След това започва механично разбиване на мастните клетки и изсмукването им с помощта на помпа, създаваща отрицателно налягане.

Възстановят ли се мастните натрупвания в третираната зона?

Възстановяването на мастните натрупвания в третираната област е невъзможно поради факта, че броят на мастните клетки в тялото обикновено е в голяма степен определен по време на юношеството. Отнемайки ги от обработваната област, ние лишаваме организма от възможността да натрупа отново мастни депа на същото място.

С каква упойка се прави операцията?

Операцията се прави в обща, венозна анестезия.

Има ли болка?

Болката след операцията е минимална и е като от натъртване.

Колко дълъг е възстановителният период?

  • Пациентът остава за наблюдение в клиниката за няколко часа след манипулацията.
  • Възможна е появата на синини (хематоми) в следоперативния период, които отшумяват за 4-5 дни.
  • Окончателният ефект се проявява на шестия месец от операцията.

Препоръки СЛЕД интервенцията

Препоръчва се непрекъснато носенето на специално еластично, комресивно бельо в продължение на 3 седмици от операцията. След което за още една седмица бельото се носи само по време на сън. Да не се приема аспирин и производните му, както преди, така и след операцията. Да се ограничи физическата активност за 4 седмици. Препоръчват се лимфодренажни масажи след втората седмица от интервенцията.