Скинбустерите представляват неомрежена стабилизирана хиалуронова киселина във висока концентрация – един от основните компоненти в човешката кожа. Поради способността си да се свързва с големи количества водни молекули, тя поддържа хидробаланса на кожата, като подобрява нейната структура, еластичност и плътност.

Скинбустерите са инжекционни процедури, които „усилват“ влагата в кожата и стимулират производството на колаген. Чрез инжектирането се преодолява външната бариера на кожата и бустерите я хидратират в дълбочина, като  изпълват, изглаждат, озаряват и омекотяват фините линии.

Какво представлява процедурата?

  • С помощта на микроигла или инжектор пен хиалуроновата киселина се доставя директно в дермата.
  • Бустерите действат като резервоари, дълбоко хидратиращи и подхранващи кожата.

За кого са подходящи скинбустерите?

Идеално решение за антиейдж грижа както за жени, така и за мъже с по-млада или по-зряла кожа.

Кои зони подлежат на третиране със скинбустери?

Обикновено се третират лицето, шията, деколтето и ръцете, защото те издават възрастта по-бързо от други области на тялото.

По какво скинбустерите се различават от филърите?

Дермалните филъри се използват, за да запълнят обеми, изгубени през годините. Основната разлика между тях и скинбустерите е във вискозитета и концентрацията на хиалуронова киселина.

  • Скинбустерите имат много по-мека и фина консистенция, която постепенно се разгръща в кожата,като я хидратира, подобрява еластичността и нежно я изглажда.
  • Те са изключително меки и вместо да работят механично, подобряват кожата на биохимично ниво.
  • Не променят формата на лицето и не пречат на контрола върху мускулите.

Филърите са като фотошоп. Те предлагат бързо поправяне (със страхотни резултати!), но не въздействат на основните причини на стареене. Техните молекули са по-големи от тези на скинбустерите, което им позволява да придадат структура на лицето.

Инжектирането на бустер е бързо и лесно. Среднопроцедурата отнема около 20 минути. За комфорт на пациента се нанася обезболяващ крем.

Страничните ефекти – зачервяване, леки синини и оток – са много леки и обикновено отшумяват до един – два дни. Някои хора усещат сърбеж на мястото на инжектиране, което лесно се преодолява чрез леко масажиране.

Броят на процедурите зависи от състоянието на кожата, възрастта на пациента и третираната област. По-младите пациенти, които използват скинбустери като превантивна мярка, ще се нуждаят от по-малък брой процедури. Обикновено за постигане на желания резултат са необходими  3 процедури, с интервал през 1 месец. За поддържане на постигнатия ефект се препоръчва 1 процедура на всеки 6 месеца. Видът на кожата се подобрява видимо още след първата апликация.