Технологията на CO2 RE Sineron Candela фракционен лазер е базирана на изгаряне на повърхностните епидермални слоеве, което води до реакция на самовъзстановяване на кожата. Фракционната технология позволява обработването на кожата с помощта на микроскопични лазерни лъчи, които премахват старата тъкан. В същото време в микроскопичните разстояния между микролъчите остават напълно жизнеспособни клетки, които се активират и започват активно делене за възстановяване на увредената микрозона. По този начин се стимулира бързото заздравяване и образуването на нови, здрави клетки, оформяйки гладка и здрава кожа. Така се активира и производството на колагенови влакна, които подобряват нейната структура, плътност и еластичност.

Какви са предимствата на CO2RE Sineron Candela?

 • Лазерът CO2RE на Candela се отличава с изключителна прецизност на лъча и висока ефективност, тъй като се обработват само таргетираните тъкани, без да се засяга околната кожа.
 • Това е първият CO2 лазер с двойни лазерни вълни, за да прекрои всичките три слоя на кожата – повърхностен, среден и дълбок – поотделно или едновременно.
 • Дълбочината на лазерно проникване определя вида на терапията.

Колко вида терапии могат да се извършат с CO2RE?

Режим „Лазерен скалпел“

За прецизно премахване  на образувания по кожата се използват режимите „вапоризация“ или „изрязване“.Високо интензивният лъч се фокусира в малка по размери зона от кожата и може да изреже като скалпел доброкачествени образувания независимо от размера им.

Процедурата е подходяща както за възрастни така и за деца.Възстановяването след нея е изключително бързо,защото здравата кожа не е засегната. С лазерният скалпел могат да се изрязват и тъкани,които трябва де се изследват в лаборатория.

Режим „Лек фракселен пилинг”

Идеален за освежаване на кожата, намаляване на повърхностните пигментации, увеличаване на проникването на използваната козметика. Отличава се с бързо възстановяване.

Режим „Лазерен пилинг”

Използва се за изглаждане на дълбоки бръчки, заличаване на  белези от акне и шарка.

Режим „Средно дълбок фракселен пилинг”

За да се заглади и стегне кожата при лечение на разширени пори, леки белези от акне, за терапия на дискретна до изразена дерматохелиоза (предизвикано от слънцето стареене на кожата) по лице, шия, деколте и други зони от тялото се разчита на режим „средно дълбок фракселен пилинг“. Подходящ е и за заглаждане на бръчки около очите, стягане на кожата на клепачите и намаляване на увисването им.

Режим „Дълбок фракселен пилинг”

Използва се за неоперативен лифтинг и стягане на кожата , за лечение на белези след операции, изгаряния и др.

Режим „Фюжън”

Подходящ е при ясно изразено стареене на кожата, с видими дълбоки бръчки, възрастови петна и отпускане, тежки белези от акне или варицела, стари /бели/ стрии. При този режим на работа се въздейства едновременно върху всички нива на кожата.

Какви резултати се постигат с CO2RE лазер?

 • Изравняване тена, възстановяване на гладкостта и еластичността на кожата;
 • Изглаждане на бръчки, корекция на разширени пори;
 • Стимулиране синтеза на колаген за по-стегната и по-млада кожа;
 • Премахване на пигментации, лунички, възрастови или слънчеви петна, кератоза;
 • Заличаване на различни белези: от акне, хирургични, от изгаряне, атрофични, хипертрофични и други;
 • Лазерен рисърфисинг;
 • Премахване на всички видове стрии дори и стари (бели);
 • Прецизно изрязване на бенки, брадавици, фиброми и др. доброкачествени и преканцерозни образувания;

Какъвто и да е проблемът с кожата, фракционният CO2RE лазер има всички параметри, за да го коригира.

benka2 uai

Премахване на бенка с лазерен скалпел

Трябва да избягвате прякото излагане на слънце или солариум поне 1 месец преди терапията.

Задължително преди процедура с CO2RE на Candela ще Ви прегледа специалист, който ще определи състоянието на кожата и ще изготви план за лечение. Подбират се подходящите параметри за третиране на кожата. За да се гарантира комфорта на пациента, се поставя анестезиращ крем.

Нормално е да усетите затопляне в таргетираната зона и дори леко парене в зависимост от проблема, дълбочината на проникване на лъча и големината на обработваната зона. Лъчите, излъчвани в инфрачервения спектър на вълната, са невидими, но атакуват  водата вътре и извън клетките. След абсорбиране на енергията от съдържащите вода тъкани, настъпва т.нар. вапоризация или изпаряване на кожата. В зависимост от настройките могат да се създават повърхностни или дълбоки каналчета, с различна големина. Фракционният лазарен лъчна CO2RE на Candela предизвиква ремоделиране на колагеновата структура, стимулира фибробластите за производство на нов и здрав колаген, като по този начин се изглажда релефа на белезите, намаляват се бръчките, възстановява се свежия вид на кожата и нейната текстура.

За подмладяване на кожата обикновено се препоръчва една процедура с лазер CO2RE. Резултатите са видими и достатъчни. Понякога в област, която не може да се третира агресивно, може да се наложат повече терапии, за оптимизиране на резултата.

Броят на процедурите зависи от състоянието на проблема и варира от 1 до 3 за подмладяване на кожата и 3 до 5 за премахване на бръчки, белези или стрии.

След процедурата се наблюдава лек оток и зачервяване, които постепенно отшумяват. Продължителността на възстановяване зависи от дълбочината на проникване и големината на третиране. При лекият фракселен пилинг режим за освежаване на кожата, възстановяването е максимално бързо за ден-два след процедурата.

При по-дълбоко третиране няколко дни след манипулацията на повърхността се образуват кафяви корички и мокренето с вода не е разрешено. Кожата започва да се излющва и този естествен процес на самовъзстановяване може да отнеме от 5 до 10 дни. Слънцезащитата с висок SPF фактор е задължителна, както преди, така и след процедура с лазер.  Максималната хидратация и използването на регенериращи кремове са средства за бързо и ефективно възстановяване.

 • бременност;
 • инфекциозни рани в зоната на третиране;
 • активно акне;
 • наличие на тен или много тъмен цвят на кожата.