Лазерният ресърфисинг e  перфектното решение за подмладяване на  Вашата кожа, ако искате да постигнете максимални резултати с една процедура.

Технологията на CO2 RE фракционен лазер е базирана на изгаряне на повърхностните епидермални слоеве  и специфично топлинно въздействие върху дълбоките структури на кожата, което води до реакция на самовъзстановяване на кожата.

По време на самата процедура не се наранява цялата кожа, а само отделни участъци от нея под формата на  микротермални зони. Всяка такава зона е заобиколена от здрава и незасегната от лазера област.

Това позволява на кожата да се възстанови много бързо, дори при обработване на по-големи райони.

По този начин се активира производството на нови и здрави колагенови влакна, които изглаждат релефа на кожата, подобряват и възстановяват нейната структура, плътност и еластичност.

За кого е подходяща процедурата лазерен ресърфисинг с CO2RE лазер?

Идеалните кандидати обикновено са на 30 и повече години с кожа, увредена от излагане на слънце, възрастови петна, фини линии и бръчки, груба текстура и други кожни несъвършенства.

Терапията е идеална за всеки, който желае подмладяване, без дълъг престой за възстановяване.

Какви резултати се постигат с CO2RE лазер?

  • Стимулиране синтеза на колаген, по-стегната и по-младежки изглеждаща кожа.
  • Изравняване на тена, възстановяване на гладкостта и еластичността на кожата.
  • Изглаждане на бръчки, корекция на разширени пори.
  • Премахване на пигментации (възрастови и слънчеви), лунички.

Дълготрайността на резултатите с CO2Re се доближава до тази на хирургически процедури. Но все пак съществуват множество фактори , които могат да повлияят на продължителността на ефекта: Вашето здраве, възраст, как се грижите за кожата след процедурата и др.

Колко процедури са необходими?

Ще видите разликата още след първата процедура. В дните след терапията кожата постепенно ще изглежда по-мека и гладка. Възрастовите петна и неравномерната текстура ще започнат да показват незабавно подобрение. Започнал е процес на подмладяване свързан със стимулиране синтеза на колаген, който ще продължи и през следващите месеци. Обикновено се препоръчва една процедура с лазер CO2RE, но понякога в област, която не може да се третира агресивно, може да се наложат повече терапии, за оптимизиране на резултата.

Преди процедурата с CO2RE лазер

Ако често страдате от херпесни инфекции, може да Ви бъде назначено  превантивно лечение, непосредствено преди и след  интервенцията.

Преди процедура с CO2RE на Candela трябва да се направи преглед от лекар, който да определи състоянието на кожата и да изготви план за терапия. Подбират се подходящите параметри за третиране на кожата. Следва поставяне на упойка под формата на крем за пълен комфорт на пациента. Определя се фототипа кожа и  дълбочината, на която ще се работи. Поставят се  защитни очила за пациента и за лекаря.

Нормално е да усетите затопляне в таргетираната зона и дори леко парене в зависимост от проблема, дълбочината на проникване на лъча и големината на обработваната зона.

Веднага след процедурата, ще почувствате затопляне и усещане, подобно на леко слънчево изгаряне в продължение на няколко часа. Вероятно кожата Ви ще е зачервена до следващия ден. В следващите дни ще започне процес на ексфолиация (излющване ). Този естествен процес ще продължи 7 до 10 дни.

Изписват се специални антибиотични и епителизиращи кремове. Важно е да се използва слънцезащитен крем с SPF 50  и да се избягва  излагане на слънце в продължение на поне 30 дни след третирането с CO2RE. Кожата ще продължи да се регенерира и подобрява в продължение на около 6 месеца след лазерната терапия, а нашите лекари ще ви посъветват как да се грижите за нея, за да се запази дългосрочно постигнатия резултат.

След лазерно третиране кожата  става хиперчувствителна на слънчево излагане . Затова е препоръчително  лазерен ресърфисинг да се прави  през есенните и зимните месеци, когато слънцето не е толкова силно и не прекарвате повечето време навън на открито. Без значение сезона, не трябва да пропускате слънцезащитния крем, който защитава от появата на петна, ракови образувания и преждевременно стареене.

Процедурата не се извършва при:

  • бременност и кърмене;
  • активно акне;
  • тен или много тъмен цвят на кожата
  • инфекциозни рани (херпес и други кожни инфекции) в зоната за третиране;
  • пациенти, подложени през последните 12 месеца на орална ретиноидна терапия против акне – рискът от хиперпигментации е много по-голям;