Известно е, че след раждането външните полови органи при жената търпят промени  – малките срамни устни се уголемяват и пролабират (провисват),  понякога стават по-големи от големите срамни устни, а цветът им потъмнява.  Проблемът е естетически и единственото му решение е чрез операция.

Какво представлява лабиопластиката?

Най – общо това е оперативно премахване на излишната тъкан в интимната област – най-често на пролабиралите удебелени и със зърниста структура малки срамни устни. По желание на пациентката може едномоментно или на следващ етап да се предприеме и лазерно избелване с CO2 RE Sineron Candela, както и операцията да се комбинира с други процедури от интимната естетика.

Какви са използваните в Aesthe Clinic методи за лабиопластика?

Те са три и пациентката избира един от тях след консултация с хирурга.

  • Първият е надлъжно по срамните устни отстраняване на излишната тъкан – дава изключително добър естетически резултат.
  • Вторият е т.нар „прозорец“ – изрязване на малко прозорче в срамните устни, което позволява запазването на естествената им форма и външните им ръбове.
  • При третия метод се прилага т.нар. триъгълно изсичане, като двата края се зашиват един към друг.
  • Двата последни начина позволяват срамните устни да останат малко по-големи.
  • И в трите случая се работи с обща, венозна анестезия без интубация, тъй като зоната е шокогенна, т.е. богато инервирана и свръхчувствителна.

Колко трае възстановяването?

Важно е да отбележим, че веднага след операцията няма никаква болка. Пациентката си отива вкъщи, но е препоръчително 24-48 часа да прекара предимно в легнало положение. От третия ден може да прави бани с хладка вода и калиев перманганат или с отвара от смрадлика. Зашиването е с резорбируеми конци, които падат след 2-3 седмици. Препоръчва се въздържане от сексуални контакти в продължение на 3 седмици.