Mons pubis, наричан още Венерин хълм, е закръглена форма с мастна тъкан, разположена над срамната кост.  Част е от външните полови органи на жената и оформя предната част на вулвата.  Кожата в тази област е покрита с космени фоликули, а под кожата има предимно мастна тъкан.

Увеличаването на Mons pubis е процедура, която се стреми да коригира разхлабеността, загубата на плътност и тургор в тази област, причинени от възрастта, загуба на тегло или раждане.

От какво зависи големината на Mons pubis?

Количеството на мастна тъкан във Венериния хълм варира в зависимост от нивото на хормоните, телесните мазнини и възрастта на жената. При навлизанетов менопаузата и намаляването на естрогена срамното възвишение също намалява откъм размери.

В някои случаи без присъствието на изобилна мастна тъкан кожата в тази област е прекомерна и  увисва свободно. Този проблем се причинява най-вече от свързаното с възрастта изтъняване и разтягане на кожата и загубата на подкожна съединителна тъкан. В редки случаи тези характеристики са резултат от масивна загуба на тегло, при която мастните отлагания са елиминирани, но разпънатата кожа остава.

Как се извършва увеличаването на Мons pubis?

Манипулацията се извършва чрез подкожно инжектиране с игла или канюла на омрежена хиалуронова киселина в голяма концентрация от 19 до 20 mg/mL.Общият инжектиран обем варира от 2 до 4ml.

Болезнена ли е процедурата?

Интервенцията е безболезнена. За комфорт на пациентката третираната област се обезболява локално с анестезиращкрем.

Има ли странични ефекти?

Увеличаването на Mons pubis е безопасна и ефективна техника с висока степен на удовлетвореност.

Има ли противопоказания?

  • остра херпесна инфекция на гениталната област;
  • терапия с антикоагуланти и антиагреганти;
  • влагалищна инфекция;
  • уринарна инфекция.

Препоръки СЛЕД процедурата:

  • Избягвайте всякакви дейности, водещи до натиск в гениталната област, като езда, каране на колено и физическа активност;
  • 10 дни не посещавайте басейни, сауни, джакузита и фитнес зали;
  • Въздържайте се от полови контакти в продължение на 7 дни.