CNC® системата за сгъстяване е най-ефективният метод за решаване на проблема с пълна или частична загуба на коса.  Това е специален патентован метод, който  е резултат от дългогодишни изследвания на Cesare Ragazzi laboratories в сътрудничество с Клиниката по дерматология и Катедрата по химия на Университета в Модена и Катедрата по фармацевтична химия на Римския университет „La Sapienza”.

  • Естествените човешки косми се трансплантират на ръка върху тънка, лека, дишаща основа –„вторият скалп” ,който е изработен от специален полимер, за да съответства на точното разпределение, наклон и посока на Вашия естествен растеж на косъма.
  • Системата се изработва изцяло ръчно, като се  използват само най-висококачествените европейски коси и материали. CNC® има мощни антибактериални и противогъбични свойства и осигурява пълноценно „дишане“ на скалпа Ви, като същевременно е устойчива на движение независимо от промените на времето или температурата – така че можете да продължите напред, наслаждавайки се на напълно нормален и активен начин на живот, без необходимост от радикални хирургични процедури.

Какво представлява CNC® hair system?

Системата CNC® е естествена система за сгъстяване на косата.Тя включва изработката на „втори скалп“ – клонирана мембрана, персонализирана според нуждите и характеристиките на всеки клиент.

Перфектно копие на скалпа, създадено за Вас!

Как протича производствения процес?

  • Производственият процес започва със създаването на отливка от черепа на клиента, която очертава морфологията и контурите на областта за сгъстяване.
  • След създаване на модела с помощта на прецизен софтуер, робот възпроизвежда черепа на клиента на базата, на което   се изработва клонирана мембрана.
  • Основата на тази мембрана е съставена от специален полимер, сходен с човешката кожа, който е дерматологично тестван и съдържащ добавки избрани с цел подобряване на комфорта и стабилността.
  • Върху нея се имплантира истинска, химически нетретирана човешка коса, която е с подобни характеристики на косъма като тези на клиента. Космите се имплантират на ръка, един по един, съгласно типа коса на клиента, отчитайки оригиналното разпределение, наклон, гъстота и посока на растеж.

Как се поставя и изисква ли поддръжка?

  • След като бъде завършена, клонираната мембрана се интегрира върху скалпа (не е необходимо собствената коса да се бръсне) с помощта на течни или твърди кохезивни медицински продукти, дерматологично тествани в Центъра по козметология към Университета във Ферара.
  • Системата CNC® остава на скалпа 24/7 и средно изисква поддръжка на всеки 4-6 седмици.
  • Начинът, по който се интегрира на главата я прави абсолютно невидима както за очите, така и на допир.

Превъзхождайки други алтернативи за сгъстяване на косата, системата CNC® осигурява безупречно естествен вид - никой никога няма да разбере!

Вятър, вода, пот, слънце и сън – можете да се насладите на напълно активен начин на живот, включително плуване, колоездене и спорт с високо натоварване. И може да стилизирате косата си както искате!

Какво представлява поддръжката (контролна фаза)?

По време на контролната фаза, която трае средно между 45-60 минути, системата се отстранява, дезинфектира и отново се прилага със специални материали.

CNC® СИСТЕМАТА "В УЧЕБНАТА ЗАЛА"

Системата СNC® беше включена в учебната програма на студентите от магистърска степен по естетична медицина и хирургия на Университета в Болоня. Техническият персонал на Лаборатории Cesare Ragazzi беше поканен да демонстрира отличителните характеристики и особености на метода в областта на лечението на косопад. Освен това, през 2008 г., по повод честванията на 800-годишнината на Катедрата по медицина на Университета в Болоня, беше представен подробен доклад за CNC® системата за сгъстяване на коса на Международен симпозиум по естетична хирургия.

Често задавани въпроси

Не. За разлика от перуката, системата  CNC® е биомедицински материал, който е едновременно противогъбичен и антимикробен. Системата прецизно отразява скалпа, линията на косата и оригиналната Ви посока на растеж, създавайки втори скалп. Веднъж прикрепена, клиентът може да води напълно активен начин на живот. Всякакви дейности, спорт  включително плуване, могат да се предприемат като нормални. Клиентите също могат да стилизират новата си коса, както те решат.

Не, системата е неинвазивна и нехирургична. Няма риск от несъвместимост или отхвърляне.

Ценообразуването варира в зависимост от количеството / площта на зоната, на която ще се интегрира системата, както и от дължината на косата. Всяка система CNC® може да бъде произведена до почти всеки размер и дължина на косата, поради което е необходима цялостна консултация, за да се предоставят точни цени.

Няма риск от белези или увреждане на тъканите. Системата е дерматологично тествана съвместно с водещи университети. В допълнение, клиентите преминават тест за алергия преди започване на процедурата.

Не, системата не влияе на растежа на косата. CNC® разчита на хипоалергенна система, която е дерматологично тествана и предназначена за поддържане на нормален здрав скалп и „дишане“ на кожата. CNC® предлага и антибактериална защита за Вашата кожа.

Да. Системата CNC® е практична и многофункционална: можете да промените прическата си и да използвате стилизиращи продукти като гел, лак за коса, пяна и др.