Компанията е създадена в Болоня през 1968 година от Чезаре Рагаци. Първоначално са се изработвали перуки по поръчка, които са осигурявали по-добър естетически и функционален резултат от това, което се е предлагало на пазара.

Вдъхновението за създаването на съвременният вариант на системата за сгъстяване на косата  CNC® hair replacement system  идва от далеч, от типичния обичай на индианците да свалят скалпа на враговете. Тази практика е преосмислена и по този начин идеята за трайно сгъстяване на косата върху кожата придобива форма.

  • Mежду 80-те и 90-те години на миналия век  компанията се утвърждава като лидер в сектора за здраве на косата.
  • В този период се появява първата линия трихологични продукти за лечение на основните проблеми на скалпа.

Благодарение на постоянните изследвания, качеството на продукта непрекъснато се развива. Особено внимание се обръща на материалите:

  • използва се само естествена коса, която никога не е третирана;
  • дебелината на основата се намалява значително, придобивайки вид на „втори скалп”.

През 2011 г.английска инвестиционна компания придобива Cesare Ragazzi Laboratories и отваря път към интернационализация и още технологични иновации за бизнеса й.

Открива се нов завод в градчето Зола Предоза, близо до Болоня, към който има научна лаборатория. Именно в нея е създаден полимерът, служещ за изработване на основата, върху която се имплантира коса.

Производственият процес е патентован и сертифициран.

Системата за сгъстяване на косата CNC®  е призната за медицинско изделие от клас I, маркирано със СЕ. Успява да се  наложи като най-добрия възможен и много ефективен начин за справяне с плешивостта, като влияе положително и на качеството на живот – нещо от особена важност в случаите, когато загубата на коса е причинена от травма или онкологични заболявания.

Въз основа на опита и разработената вече технология, компанията развива продукта и в екстеншъни CRLAB XT, които гарантират максимална свобода при избора на външен вид, оставайки незабележими както за окото, така и при допир.

Водени от осъзнаването,че здравата коса расте върху здрава кожа, CRLAB  са развиват и усъвършенстват козметика за коса с медицинска насоченост към превенция на проблемите на скалпа.

  • Ефективността на продуктите е доказана от изследвания във водещи италиански университети и от проведени тестове с целеви групи.
  • В момента козметиката за коса на CRLAB е най-добрата гаранция за защита на косата и запазване на нейния блясък чрез подхранване и хидратация.
  • Налице са три трихологични линии на марката (против косопад, регулиране на себума, рехидратиране срещу пърхот), които са съчетани с линии от продукти за ежедневна грижа.

След повече от 50 години от създаването си, Cesare Ragazzi Laboratories е водеща компания в сектора: предлага ефективни и персонализирани отговори за борба с всички проблеми с косата и скалпа.

Днес компанията работи на територията на повече от 30 центъра в Италия. Присъства по целия свят с над 120 центъра в 25 страни.