alopelaciq
CNC® hair system слага край на комплексите при алопеция

През XXI век изстрелваме хора в Космоса, но все още не можем да имитираме прилична растителност на главата при алопеция. Досега. Италианската система за сгъстяване на коса CNC® hair system, която практикуват в столичната Aesthe Clinic, променя правилата на играта

Казват, че ръстът при мъжете е същата болезнена тема, както гърдите при жените. Грешка. Обединяващата нишка е плешивата глава, резултат от  алопеция. Косата е това, за което и двата пола се комплексират повече от всичко друго. При нежната половина на човечеството драмата е още по-голяма. Нека си признаем. Няма жена с пълна алопеция, която да не може да разкаже ужасяващи истории за това как се бои да не изплаши децата или да не види неодобрение в очите на мъжа си. Неприемането на себе си, вътрешният конфликт и усещането, че не живеете пълноценен живот, са главните проблеми при загубата на коса. Ако са ви познати и изпитвате безкрайна умора от това, че ви се налага постоянно да се криете от чужди очи или да си лягате с перука, вижте защо си струва да потърсите решение в Aesthe Clinic.

Въпросите „Защо аз”, „За какво”, „От какво”

си задава всяка жена, сблъскала се с алопецията. Прозиращият скалп е не само сериозен психологичен проблем (понякога отказът да се погледнете в огледалото може да е много травматичен), но и повод за дискриминация в работата и осъждане от обществото. Това не е живот, а мъчение. За някои Еви „разширяването” на пътя на косата или плешивините в короната на главата са краят на света. Коя би искала да изглежда по-малко женствена и секси и по-възрастна от годините си? Ако не може да купите нищо по-добро от перуката на Тина Търнър, безсмислено е да мислите за изкуствена коса при алопеция. А и рано или късно тя може да ви изостави в сюблимен момент. И все пак… Няма ли да е чудесно, ако отново се сдобиете с нова коса, която няма нищо общо с перуките и тупетата? Толкова реалистична, че дори вие може да се заблудите. Преди да ви разкажем за италианската система за сгъстяване на коса Capelli Naturali a Contatto (в превод от италиански – естествена на допир коса) на Cesare Ragazzi Laboratories, или за кратко CNC® hair system, се налага малко, но задължително разяснение за алопецията. Защо един проблем, който засяга огромен процент от мъжете, трябва да е табу за жените? Защо може да обсъждаме гръдните импланти при мастектомия, но не и алтернативните начини за справяне с алопецията? Време е да говорим. Дотук с негативния момент. Има и оптимистичен – в Aesthe Clinic знаят как да се справят с опустошението в емоционален план, връщайки ви предишната увереност в себе си и в общуването с другите.

Алопецията – последното козметично табу

Повече косми на гребена, по-малко на главата. Експертите обясняват защо това не е съвпадение. Около 85-90%  от косата е във фаза на растеж (анаген). Останалата част е в покой (телоген). Оставайки във фаза анаген от 2 до 4 години, косата преминава във фаза телоген, където пада и се заменя с нова. Така че косопадът не трябва да ви тревожи, ако откриете косми на възглавницата или по гребена. Загубата на 80-100 на ден е норма. Когато повече коса навлиза във фаза на покой и в резултат пада, е друго нещо. За щастие телогенният косопад е временен. По-скоро трябва да обърнете внимание на друг признак – оредяването на косата. Намаляването на обема й може да е сигнал за изтъняване на косъма, нещо типично за андрогенната алопеция, от която страдат не само мъже, но и жени (30%). И да, тя не е външна особеност, която се нуждае от козметична корекция, а наследствено заболяване, макар гените да не са константа. (Влияние оказват лошите навици, околната среда, нарушенията на съня и храненето.) Причина за алопецията от мъжки тип е хормонът дихидротестостерон. Повишеното му ниво „приспива” космените фоликули, което води до пълно прекратяване на растежа на коса. Виновни за дифузната алопеция са хормоналният дисбаланс след бременност и менопауза, смущенията в ендокринната система, приемът на противозачатъчни… При гнездовата алопеция имунната система атакува клетките на космените фоликули и те загиват. Не всички от кандидатите за пълна промяна идват в Aesthe Clinic заради алопецията – пълна, частична или рубцова (от белег).CNC hair syetem® е подходяща и след химио- и лъчетерапия. Независимо от причината, накарала ви да прекрачите прага на специализираната частна клиника по пластична хирургия, оттам ще излезете щастливи и с усмивка на лицето. С две думи: пълноценни жени.

 Сбогом, редник Джейн

Често не обръщате внимание на някои моменти, докато всичко е наред. Косата е от тази категория. Като всяка жена и вие я разресвате, изправяте, навивате и боядисвате безжалостно, като от време на време я овлажнявате (ако изобщо се сетите) с маска. Но нищо не трае вечно. Да не говорим, че с патологичната плешивост при алопеция е трудно да се борите. Уви, все още не е измислено вълшебно средство за растежа и плътността на косата. Разбира се, може да ползвате всякакви продукти във формата на ампули, лосиони и серуми с такива доказани борци срещу косопад като аминексил или стемоксидин, както и уплътняващи стилизанти. Но от тях косата няма да стане повече. Бръсненето на главата, което прави алопецията незабележима, също е неприемливо, освен ако не си падате нещо като бунтарки. За перуките вече казахме. CNC® hair system е лесно решение, което, връщайки времето назад, позволява да се сдобиете с нова коса – абсолютно същата като преди, така че никой, включително и мъжът ви, не може да я различи от естествената ви коса. Дори на пипане. Само си представете – влизате във фризьорски салон и стилистът пита: „Как искате да ви подстрижа?” Не е ли върховно? Това означава, че магьосниците от Cesare Ragazzi Laboratories са си свършили работата перфектно. И да, косата на главата ви не е фалшификат. Разбира се, не е вашата, но е истинска. Пригответе се за асорти от реакции: от възхищение до завист.

Какво все пак прави CNC® hair system уникална

Най-технологичното в света решение при алопеция бие по точки останалите системи. Но основният му плюс е персонализацията. При дублирането на скалпа и косата се вземат предвид нуждите и индивидуалните особености на конкретния човек. Процедурата много напомня шиене на костюм по мярка, на което италианците са царе. И тук  както в модата решаващи са мерките. Първо се разчертава зоната с алопеция, като границите й се определят с точност до милиметър. После се определя посоката на растежа на косата, точката на завъртане и нуждаещите се от придаване на обем области. Прави се гипсова отливка на черепа на клиента, очертаваща контурите на главата, както и всички особености по нея. Наред със създаването на „карта на терена” се взема и проба от косата за перфектно съвпадение на новата по цвят, къдравина и дебелина на косъма. Калъпът и образецът се изпращат във фабриката на Cesare Ragazzi Laboratories в Болоня, където робот изработва 3D модел на черепа на клиента. На базата на „репликата” от специален биополимер се създава клонирана мембрана, имитираща външния вид и цвета на скалпа. Върху нея квалифицирани специалисти имплантират под лупа косъм по косъм близо 40 хил. човешки косъма . Копирането на оригиналното разпределение, наклона и посоката на растеж е висш пилотаж, обхващащ 39 етапа и отнемащ близо 250 часа ръчен труд. Девствената коса, тоест химически нетретирана, се подбира от обширен европейски каталог. Т.нар. втори скалп се интегрира на главата без хирургична намеса. Използват се дерматологично тествани медицински продукти. Необходимо е да се прави периодична поддръжка на системата  – сваля се, почиства се, дезинфекцира се и отново се интегрира. Тази поддръжка може да се извършва самостоятелно вкъщи.

3D технологията – платинен стандарт при изработването на системата

Алопецията е предизвикателство за всеки, но е чиста проба провокация за жените в свят, където косата е мярка за женственост и самоуважение – нещо като „венец на славата”. Ето защо CNC® hair system е като прераждане. Външният й вид, напасването и удобството (усещането за натиск липсва) са феноменални. През по-голямата част от времето дори не мислите за нея. Толкова се е сраснала със скалпа. Устойчива е на вятър, вода, пот, слънце и движение. Неоспоримото й предимство са свободата и увереността, които дава. Може да плувате, да карате колело или да играете тенис и това е страхотно. Може да миете и да изсушавате новата си коса, да я хващате с ластик на опашка или да я стилизирате в салон и това е не по-малко страхотно. CNC® hair system е единствената система за сгъстяване на косата при алопеция, която има сертификат за медицинско изделие клас А, а италианците единствените в света, използващи подобна технология. Производственият процес и използваните продукти са защитени с международен патент. Още един аспект, който отличава CNC® hair system от другите нехирургични системи, e нейната основа  – антибактериална, дишаща и хипоалергенна. Което на практика означава, че всички неудобства на перуките са избегнати.

Артистична и иновативна, невероятната система за сгъстяване на косата на Cesare Ragazzi Laboratories  променя живота. Сами ще се убедите колко комфортно ще се чувствате в собствената си кожа, извинете, коса!